Zin in een mechatronica-wedstrijd met medestudenten?

Jaarlijks strijden studententeams om de Sioux Mechatronics Trophy. Dit is de mogelijkheid om samen met een team een robot te ontwerpen, bouwen en deze te laten strijden tegen de robots van de andere studententeams. Onder deskundige begeleiding van de technici van Sioux CCM wordt er gebouwd aan een snelle en precieze robot. Je raakt bekend met alle fases van een project: van ontwerp tot eindproduct. Daarnaast sponsort Sioux met 750 euro de inkoop van jouw materialen. Kijk hier voor de assignment voor 2018.

Assignment 2018

Robot Race Teams

Teams die eerder meededen aan dit evenement bestonden over het algemeen uit 4 tot 8 personen. Zij werkten gedurende een semester aan de opdracht. Meerdere teams per school of universiteit mogen deelnemen. Sioux ondersteunt ieder team met een bijdrage van 750 euro tot een maximum van twee teams per opleidingsinstituut. De teams worden allemaal uitgenodigd bij Sioux CCM in Nuenen om hun concepten te presenteren. Ze ontvangen dan gelijk een rondleiding om van dichtbij te zien aan welke mechatronische projecten er wordt gewerkt. Op basis van de presentatie van de concepten wordt een voorlopige go gegeven voor het aanspreken van de geldbijdrage. Om over het volledige sponsorbudget te kunnen beschikken dienen de teams drie weken voor het evenement een werkende robot te hebben (alle functies moeten aanwezig zijn) en moeten zij aanwezig zijn op de wedstrijddag. 

Dutch Technology Week

Tijdens de Dutch Technology Week vindt de uiteindelijke ontknoping plaats op de Markt in Eindhoven. De studententeams strijden dan met elkaar om voor de winst van de Mechatronics Trophy. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de verschillende robots een parcours afleggen. De wedstrijd wordt extra feestelijk aangekleed door de muziek van de robots van Team Dare.

Voor docenten

Docenten ontvangen vooraf alle technische specificaties en tips and tricks. Vanuit Sioux garanderen wij een project binnen waarbinnen de studenten in de praktijk ontdekken hoe het werken in de mechatronica echt in zijn werk gaat. Het project kan opgenomen worden in het studieprogramma of juist als nevenactiviteit aan de studenten worden aangeboden.

Meer informatie en meedoen

Inmiddels hebben zich 16 studententeams ingeschreven voor de robot-wedstrijd van dit jaar. Van Duisburg tot Rotterdam, van Enschede tot Leuven: allemaal enthousiaste studenten die de uitdaging aan aan om de snelste en meest nauwkeurige robot te ontwerpen.
 
Wordt het dit jaar net zo’n strijd als vorig jaar? Voeg jouw creativiteit en technisch inzicht toe en schrijf je in! Er is nog voldoende voorbereidings-
tijd om hier bij te kunnen zijn.
 

Schrijf je nu in met jouw team!